Referenssit

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri uudistaa ja laajentaa WLAN-verkkoaan

 

Viime vuonna EPSHP päivitti uuden ajan WLAN-teknologian uuteen Y-sairaalaan, kun DCI-Ratkaisut Oy toimitti uudet Juniper Networksin kontrollerit ja ohjelmistot Seinäjoelle.

Viime kesänä EPSHP päivitti vanhat Nortelin kontrollerit uusiin Juniperin laitteisiin. Yliheitto oli nopeaa sillä kummatkin ratkaisut perustuvat samaan teknologiaan. Käytössä olleet Nortelin tukiasemat voitiin täten jättää edelleen toimintaan. Samalla asennettiin uudet tukiasemat uuteen Y-sairaalaan.

Jatkoksi tälle päivitykselle on EPSHP:n nyt helppo päivittää vanhat Nortelin tukiasemat uuteen 802.11n- standardin mukaisiin tukiasemiin. Tällä uudistuksella saadaan verkkoon lisää siirtonopeutta uusien sovellusten ja lisääntyvien käyttäjämäärien tarpeisiin.

"Vanhojen tukiasemien vaihtaminen uusiin on todella helppo toimenpide ja se sujuu nopeasti", kertoo EPSHP:n Toni Pöllänen ja jatkaa "että ennen tukiasemien vaihtoa päivitettiin järjestelmään uusi ohjelmistoversio".

"Nyt käytössä olevat kontrollerit ovat erittäin toimintavarmoja ja omaavat pitkän elinkaaren. Lisäksi tukiasemat ovat luokkansa energiatehokkaimpia. Tehonkulutus verrattuna vanhoihin on n. 40 % pienempi, vaikka samalla saavutetaan suurempi nopeus ja radiopeitto", kertoo tuotepäällikkö Simo Mäkinen DCI-Ratkaisut Oy:stä.

"Juniper Networksin järjestelmä on osoittautunut hyväksi valinnaksi. Vanhan WLAN-järjestelmän uusinta osoittautui todella helpoksi siihen nähden, mitä etukäteen arvioitiin. Hinta-laatusuhde on myös aivan huippuluokkaa", toteaa EPSHP:n sairaalainsinööri Juhani Pöyry.

– On hienoa että EPSHP on valinnut meidät ja Juniper Networksin. Tämä laajennusprojekti osoittaa kuinka helppoa järjestelmää on päivittää ja laajentaa. Se on varmasti tärkeää EPSHP:n kaltaisessa kriittisessä ympäristössä, pohtii DCI-Ratkaisut Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Laurikka.

DCI 10.4.2013